După. Posibile concluzii (II)

Daniel Săuca

8. Așa cum era de așteptat, CCR a amânat decizia în privința contestațiilor vizând anularea primului tur al alegerilor prezidențiale. Oricum, ar fi o nebunie să se întâmple așa. Cu toate că e posibil să se fi întâmplat măgării, măcar în privința finanțării campaniei unui candidat. Peste toate, însă, se arată fantoma celebrului „stat eșuat”, stat care, cică, își dorește să se mențină pe linia valorilor euro-atlantice. Renumărarea voturilor nu știu acum ce înseamnă. O altă nebunie? Și mai mare? Și, dacă, totuși, nu s-au numărat corect? Să fie iar o implicare politică din partea CCR? Vom trăi și vom vedea.
9. Am un gust amar. În „oferta de campanie” nimic despre cultură, mai nimic despre educație (în afara poveștilor interminabile despre miliarde în investiții, procent din PIB pentru învățământ etc.). Niciun candidat, de altfel, nu a avut vreun „pedigree” cultural veritabil. Poate sunt demodat, dar nu cred că putem înainta serios prin valurile globalismului (de pildă) fără a fi conectați serios la cultură și educație. Încerc să nu repet și eu lozinci, citate sforăitoare, nu sunt în nicio campanie (nici măcar pentru bun-simț). Adevărul e că m-am săturat, printre multe altele, de inflația de ignoranță, de tupeul borfașilor ori de lichelismul politic. Societatea românească e mult mai bolnavă decât ne închipuim. Și, repet, cu riscul să supăr, nu doar clasa politică e vinovată.
10. De câteva zile, mă uit ca prostul pe rețele sociale și nu-mi vine să cred. De exemplu, oameni pe care îi credeam serioși au postări incredibile. Revărsare de ură, violență, rasism, prostii cât cuprinde. Și nu cred că roboții, algoritmii sunt în spatele acestor postări.
11. S-a vorbit mult despre resetarea clasei, scenei politice. De acord. Dar nu numai. Țara, cu totul, trebuie, merită resetată. În fine, sper că vom avea rațiune la vot. Astfel, vom fi actori și martori ai unei noi revoluții, la 35 de ani de la cea din decembrie 1989. Una fără violență, pentru o nouă Românie (lozinci, dar ce să fac, așa mi-a ieșit)!

6 Thoughts to “După. Posibile concluzii (II)”

  1. […] mai mare? Și, dacă, totuși, nu s-au numărat corect? Să… Articolul După. Posibile concluzii (II) apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Adi

    Mie,d-le Săuca ,mi s-o părut suspecta acceptarea eșecului de către d-l Ciolacul,făcută cu atâta usurință.Acum realizez că ei aveau planul B.Sunt pregătiți cu multe soluții pentru a nu scăpa prada din gheare.

  3. Doru

    Deși electoratul le-a transmis ca sunt expirati, PSD nu vrea sa se reformeze, cum au făcut liberalii. Se folosesc de CCR, fortandu-i pe aceștia să-și plătească privilegiile. Pe cine credeți ca prostiți?

  4. Anonim

    Terhes tot PSD-ist a rămas, sau are datorii de plătit?

  5. Anonim

    nu le trebuie o societate educata.trebuie sa fie saraci si needucati,atunci sunt usor de exploatat.

  6. Prof. Marin ȘTEFAN

    Sunt concluzii evidente și binevenite, domnule redactor Daniel Săuca. Felicitări! Subscriu la toate cele 11 (șapte din editorialul trecut!). Nu sunt membru al niciunui partid, n-am făcut și nu fac politică, dar și eu am un gust amar, raportat la oferta de campanie din toată gama alegerilor din România. Și, mai cu seamă, la economie, educație, cultură și sport. Sunt de acord cu resetarea țării, în tot ansamblul ei. Nu pot accepta să trăiesc într-un „Stat Eșuat”… Sper ca duminică, la alegerile parlamentare, să ne trezim/deșteptăm cu toții! La Mulți Ani, ROMÂNIA! Doamne-ajută! Marin ȘTEFAN

Leave a Comment